ترکیه

مهاجرت به ترکیه یکی از پر متقاضی‌ترین مقاصد در میان ایرانیان می‌باشد. ترکیه در چند سال اخیر پیشرفت های اقتصادی پایدار و تکنولوژی خوبی داشته و همچنین به دلیل تشابه فرهنگی و فاصله نزدیکی که این کشور با ایران دارد، به یکی از مقاصد اصلی جهت فعالیت، تحصیل یا زندگی در خارج از کشور تبدیل شده است.

راه ها و روش های مختلفی جهت مهاجرت به این کشور همسایه وجود دارد. کشورمان، ایران، به دلیل تحریم هایی که توسط دولت های دیگر به او تحمیل می‌شود، قادر به ارائه، استفاده و انجام برخی خدمات نیست. اما کشور ترکیه، کشوری تحریم نشده است؛ به همین منظور اخذ اقامت دائم این کشور می‌تواند شما را در استفاده از بسیاری خدمات بین المللی مقدور سازد.

اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، حتماً تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا بتوانید اطلاعات مفیدی را از این بابت کسب کنید.

زندگی در ترکیه

امروزه ترکیه به یکی از قطب های اصلی برای مهاجرت تبدیل شده است. بیشتر افراد متقاضی برای مهاجرت به این کشور از سوریه، آذربایجان، ارمنستان، ایران و گرجستان می‌باشند. ترکیه جزء همسایگان ایران بوده که در محدود غرب کشورمان قرار دارد.

شرایط و زندگی در ترکیه به سختی کشورهای دیگر نیست. این کشور به دلیل نزدیک بودن به ایران، روابط خوب دیپلامتیک میان دو کشور و فرهنگ مشابه، یک گزینه عالی برای مهاجرت متقاضیانی است که وابستگی خاصی به وطن و آداب و فرهنگ ایرانی خود دارند.

زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی است و غالبیت جمعیت آنها به دین اسلام پایبند هستند؛ به طوری که درصد بسیار بالایی از مردم این کشور از جوامع غربی تاثیر نپذیرفته‌اند. موقعیت جغرافیایی این کشور بسیار منحصر به فرد است.

چرا که بخشی از آن در آسیا و بخشی دیگر در قاره اروپا قرار دارد. در طول تاریخ نیز همواره به عنوان یک پل ارتباطی بین دو قاره اروپا و آسیا عمل کرده است.

دولت ترکیه در چند سال اخیر به دلیل سرمایه‌گذاری بر مناطق دیدنی خود توانسته به یکی از کشور‌های محبوب و پرجاذبه برای گردشگران تبدیل شود. علاوه بر آن اقتصاد این کشور بر پایه تجارت از طریق دریا و کشتیرانی است که باعث شده تاثیر زیادی بر پایداری اقتصاد و رونق ترکیه بگذارد.

ترکیه جزء کشورهایی است که دارای دانشگاه های معتبر بسیار بالایی در دنیا است و از نظر کیفیت آموزشی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد. این موضوع موجب گشته که متقاضیان مهاجرت به ترکیه برای تحصیل نیز نرخ بالایی را به خود اختصاص دهند.

مهاجرت به ترکیه

همانطور که گفتیم مهاجرت به ترکیه با توجه به شرایط و ویژگی هایی که این کشور دارد، یکی از پرمتقاضی‌ترین مقاصد خصوصاً برای ایرانیان محسوب می‌شود. این روزه روند مهاجرت به این کشور همچنان متنوع و با الگوهای جهانی کار، تحصیل، سرمایه گذاری و ازدواج و پناهندگی صورت می گیرد.

ترکیه در حال حاضر میزبان بیشترین جمعیت مهاجر در منطقه اوراسیا است. تعداد مهاجران و پناهندگان ساکن این کشور حدود 3.9 میلیون نفر است که بیش از 90 درصد آن ها سوری هستند و به دنبال درگیری های مداوم در سوریه به ترکیه مهاجرت نموده‌اند. البته از کشورهایی مانند ایران، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و … نیز به این کشور مهاجر زیاد است.

ترکیه بخاطر روابط دیپلامتیک خاصی که با ایران دارد، جزء کشورهایی است که برای سفر به آن احتیاجی به اخذ ویزا ندارید و تنها داشتن یک پاسپورت کفایت می‌کند. البته اگر بخواهید در این کشور زندگی کنید و یا به تحصیل یا راه اندازی کسب و کاری بپردازید، باید ویزای ترکیه را دریافت کنید.

راه ها و روش های مختلفی جهت مهاجرت به این کشور همسایه وجود دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

مهاجرت به ترکیه

روش های مهاجرت به ترکیه

مهاجرت از طریق کار:

از جمله بهترین روش های برای مهاجرت و اخذ اقامت کشور ترکیه، از طریق کار است. برای مهاجرت کاری به ترکیه باید از قبل باید از نسبت به وضعیت اقتصادی و نرخ بیکاری این کشور اطلاعات کافی بدست آورید. جهت کار در ترکیه، بهتر است از قبل زبان ترکی استانبولی را فرا بگیرید. تسلط به این زبان از جمله پیش نیازهای اصلی برای استخدام توسط کارفرمایان ترک می‌باشد.

به واسطه این نوع راه مهاجرت میتوانید یک سال در ترکیه اقامت دریافت کنید. در صورت تمدید قرارداد کاری توسط کارفرما، مدت اقامت نیز تمدید می‌شود. لازم به ذکر است که به دانشجویان مقطع لیسانس در کشور ترکیه مجوز کاری اعطا نمی‌گردد و تنها دانشجویان مقطع فوق لیسانس و دکتری حق انجام کار پاره وقت را دارند.

مهاجرت از طریق تحصیل:

مهاجرت تحصیلی یکی از روش های بسیار پر متقاضی برای مهاجرت می‌باشد. دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه ابتدا باید باید در آزمون های Yos و Sat شرکت کرده و نمره قبولی کسب نمایند سپس می‌توانند اقدام به پذیرش تحصیلی از دانشگاه های این کشور نمایند. تحصیل در کشور ترکیه در تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر است.

مهاجرت از راه سرمایه گذاری:

از دیگر راه های اخذ اقامت و مهاجرت به ترکیه، سرمایه گذاری در این کشور می‌باشد. به طوری کلی سیاست های کشور ترکیه در جهت جذب سرمایه گذاران خارجی در این کشور بنا شده است. در همین راستا امکانات و خدمات ویژه‌ای را برای سرمایه‌گذاران خارجی، از جمله اخذ اقامت و دریافت سود قابل توجه، ارائه می‌دهند. متقاضیان می‌توانند از طریق خرید مسکن، خرید سهام، ثبت شرکت، خرید اوراق قرضه دولتی و کارآفرینی اقامت دائم ترکیه را اخذ نمایند.

از طریق اجاره ملک:

اجاره ملک و اقامت در این کشور در واقع نوعی اقامت توریستی محسوب می‌شود. در این حالت می‌توانید به مدت 3 ماه در ترکیه، بدون داشتن ویزا حضور داشته باشید؛ اما در این مدت امکان کار یا تحصیل نخواهید داشت. نوعی از ویزای توریستی به نام اقامت یک ساله ویزای توریستی نیز بوسیله اجاره ملک وجود دارد. متقاضی برای بهره مندی از این نوع ویزا ابتدا باید از طریق ویزای توریستی به ترکیه مهاجرت کرده سپس در این کشور درخواست اقامت یک ساله توریستی نماید.

اقامت در ترکیه از طریق ازدواج:

ازدواج یکی دیگر از شیوه های رایج مهاجرت می‌باشد. شما بواسطه ازدواج با شهروندان ترکیه‌ای می‌توانید اقامت این کشور را دریافت کنید. البته اثبات صوری نبودن ازدواج با شهروندان ترکیه ای کمی دشوار است. در این روش مهاجرتی، شما باید چند سال با همسر ترکیه ای خود زندگی کنید تا بتوانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید.

اقامت از طریق تولد:

سیستم کشور ترکیه برای تولد براساس سیستم خون است. بدین شرح که یکی از والدین کودک متولد شده در کشور مقصد باید تابعیت آن کشور را دارا باشد تا به کودک متولد شده تابعیت تعلق گیرد.

بواسطه پناهندگی:

پناهندگی یکی از بدترین، پر ریسک‌ترین و خطرناک‌ترین راه های مهاجرت و اخذ اقامت است که به هیچ عنوان این راه را پیشنهاد نمی‌کنیم. در این روش شما باید اثبات کنید که در کشور خود امنیت جانی و مالی نداشته و در معرض آزار و اذیت هستید. این پروسه بسیار زمان بر است و جان و مال تان را به خطر می‌اندازد.

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از بهترین روش های مهاجرت و اخذ اقامت این کشور است. تحصیل در ترکیه از سطح مدارس تا مقطع دکتری امکان پذیر است و در واقع شما می‌توانید در تمامی مقاطع تحصیل کنید. در حال حاضر حدود 117000 دانشجوی بین المللی در کشور ترکیه نیز مشغول به تحصیل می باشند.

تحصیل در مدارس ترکیه تنها به زبان ترکی استانبولی امکان پذیر است. سن تحصیل در این دوره همانند کشورمان از 7 سالگی شروع شده و تا 18 سالگی ادامه دارد. همچنین هزینه تحصیل در مدارس ترکیه رایگان است.

اما اگر به عنوان دانشجو قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید باید بگوییم که تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان های ترکی و انگلیسی است. دانشگاه های دولتی تنها به زبان ترکی تدریس می‌کنند اما دانشگاه های خصوصی این کشور امکان تدریس به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

کیفیت دانشگاه های ترکیه به حدی بالا است که بیش از 10 دانشگاه این کشور در رنکینگ جهانی QS قرار دارند. از جمله برترین دانشگاه های ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه بغازیچی(Boğaziçi University) برترین دانشگاه کشور ترکیه و رتبه 24 در میان دانشگاه‌های آسیایی
  • دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)دومین دانشگاه ترکیه و 74 آسیا
  • دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)رتبه 81 آسیا
  • دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)رتبه 89 آسیا
  • دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)رتبه 121 در آسیا
  • دانشگاه آنکارا(Ankara University) رتبه 137 آسیا
  • دانشگاه استانبول(Istanbul University) رتبه 155 آسیا
  • دانشگاه کوچ(Koc University) رتبه 159 آسیا

جهت مهاجرت تحصیلی به ترکیه ابتدا باید نوع دانشگاه مورد نظر خود (دولتی یا خصوصی) را مشخص کنید و با توجه به آن آزمون لازمه را بگذرانید. اگر قصد ورود به دانشگاه های ترک زبان را دارید، باید مدرکی مبنی بر گذراندن آزمون Yos ارائه نمایید. اما اگر تصمیم دارید برای پذیرش دانشگاه های انگلیسی زبان اقدام کنید باید مدرک آزمون sat را داشته باشید.

پس از دریافت مدرک متناسب، باید نسبت به ارائه درخواست پذیرش دانشگاه ترکیه اقدام نمایید. امکان دریافت بورس تحصیلی نیز از کشور ترکیه وجود دارد. البته به این راحتی ها نیز نیست و تنها به افرادی که رزومه تحصیلی مناسبی داشته باشند، اعطا می‌گردد. میانگین نمرات مقاطع تحصیلی قبلی و تسلط به زبان ترکی از موارد مهم در اخذ بورس تحصیلی به حساب می‌آیند.

البته لازم به ذکر است که صرفاً تحصیل کردن در ترکیه منجر به اخذ اقامت دائم این کشور نمی‌شود. متقاضیان می‌توانند جهت اخذ اقامت دائم و زندگی در ترکیه، پس از فارق التحصیل شدنشان و باتوجه به مهلتی که به آنها داده می‌شود، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری، سرمایه گذاری، کار آفرینی و … تبدیل کنند.

سرمایه گذاری در ترکیه

پیشرفت هایی اقتصادی که طی چند سال اخیر، ترکیه داشته سبب شده توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران دنیا به این کشور جلب شود. به طور کلی یکی از سیاست های کشور ترکیه، جذب سرمایه گذاران خارجی است. برای این منظور دولت ترکیه امتیازاتی مانند شهروندی، اقامت دائم و پاسپورت دوم را برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در این کشور دارند را در نظر گرفته است.

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق روش های مختلفی مانند خرید مسکن، خرید سهام، ثبت شرکت، خرید اوراق قرضه دولتی و کارآفرینی امکان پذیر است. در بین موارد مذکور، ثبت شرکت و خرید ملک از محبوب‌ترین روش ها محسوب می‌شود.

برای آنکه بتوانید از طریق خرید ملک، اقامت ترکیه را بگیرید باید ارزش ملک خریداری شده حداقل معادل 250 هزار دلار آمریکا باشد. پس از خرید چنین ملکی، پاسپورت شما بعد از 70 روز صادر می‌شود. لازم به ذکر است که ملک خریداری شده را نمی‌توانید به مدت 3 سال بفروشید.

یکی از راه های مهاجرت به ترکیه سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت است. در این روش نیاز است که فرد متقاضی طی استخدام 5 نفر نیروی ترک، بیمه و مالیات آنها را به دولت بپردازد. از این طریق پس از 5 سال شخص می‌تواند اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کند.

در صورتی که ملکی با ارزش کمتری خریداری کنید، اقامت 3 ساله ترکیه به شما اعطا می شود که البته قابل تمدید است. حداقل مبلغ برای خرید آپارتمان در ترکیه جهت اخذ اقامت 60 هزار دلار آمریکا می‌باشد. این اقامت از نوع توریستی بوده و در نتیجه شما اجازه کار دولتی و رسمی در ترکیه نخواهید داشت.

سرمایه گذاری در ترکیه

تاسیس شرکت در ترکیه

همانطور که گفته شد، تاسیس شرکت یکی از محبوب‌ترین و در عین حال کم هزینه‌ترین راه ها برای سرمایه گذاری در ترکیه است. به طوری که اگر به بطور دائم به مدت 5 سال زندگی در ترکیه داشته باشید و در این مدت شرکت موردنظرتان را نیز به ثبت رسانده باشید، پس از پس از گذشت 5 سال میتوانید اقامت دائم ترکیه را دریافت کنید. درواقع با ثبت شرکت به شما اقامت یکساله داده میشود و بعد از پنج سال تمدید کردن این اقامت، به شما اقامت دائم اعطا میگردد.

قوانین کلی ثبت شرکت در ترکیه بسیار مشابه قوانین ایران است و تنها در موارد جزء با یکدیگر فرق دارند. این پروسه در حدود یک هفته طول می‌کشد. علاوه بر اخذ اقامت دائم، تاسیس شرکت در ترکیه دارای مزایای دیگری نیز دارد که از جمله می‌توان به رهایی از محدودیت های تحریمی ایران، اخذ کارت بازرگانی از کشور ترکیه، تاسیس حساب بانکی و دریافت Credit Card  و Debit Card، کم بودن میزان مالیات نسبت به کشور های اروپایی و آمریکایی و … اشاره کرد.

کشور ترکیه همانند کشور ایران دارای انواع شرکت می‌باشد. این شرکت ها عبارتند ازشرکت های سازمانی، آنونیم، شرکت لیمیتید، کوپراتیف، شرکت های غیر سازمانی، کولکتیف و شرکت کوماندیت. از بین موارد مذکرو، دو نوع ANONIM و LIMITED از پر تقاضاترین شرکت ها جهت ثبت در ترکیه می‌باشند.

البته اگر می‌خواهید در این کشور برای گسترش فعالیت و درآمد خود نیز سرمایه گذاری کنید، بهتر است از قبل وضعیت اقتصادی حرفه موردنظر را بررسی کنید. در حال حاضر ثبت شرکت ترکیه در یکی از صنایع ارتباطات و فناوری اطلاعات، ساخت و ساز، املاک و مستغلات، گردشگری، منسوجات و لباس، کشاورزی، انرژی و منابع طبیعی، محیط زیست و بازیافی، خدمات مالی و بانکی می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

جهت تاسیس شرکت در این کشور همسایه، ارائه مدارک زیر الزامی است:

  • اصل پاسپورت هر یک از شرکاء (با اعتبار بیشتر از 6 ماه)
  • دو قطعه عکس 4*3 (رنگی با زمینه روشن)
  • چند نام انتخابی مناسب برای شرکت
  • زمینه فعالیت شرکت در ترکیه (اساسنامه)
  • تعیین درصد سهام هر یک از شرکای شرکت
  • تعیین مدیر شرکت (یا هر دو شریک)
حساب ارزی در ترکیه

حساب ارزی در ترکیه

متاسفانه در چند دهه اخیر به علت تحریم هایی که بر ایران تحمیل شده است، هیچ کدام از بانک های ایرانی نمی‌توانند به عضویت شبکه بانکداری جهانی درآیند. در نتیجه افرادی که قصد نقل و انتقال پول و ارز به کشورهای دیگر را دارند، نمی‌توانند این کار را با حساب بانکی ایرانی خود انجام دهند و باید حتماً حساب بین المللی داشته باشند. تنها میتوان گفت هر نوع مبادله بانکی برای ایرانیان فقط از طریق واسطه ها و صرافی ها تاحدودی امکان پذیر است.

اما کشور ترکیه، کشوری است که فاقد چنین محدودیت ها و تحریم ها می‌باشد. با افتتاح حساب در ترکیه میتوانید از خدمات کامل جهانی بهره مند شوید. تفاوتی نمی‌کند که اقامت این کشور را داشته باشید یا خیر، در هر دو حالت می‌توانید حساب بین المللی یا ارزی افتتاح کنید.

تمایزی که میان این دو نوع شرایط وجود دارد این است که مدارک هرکدام از این افراد با یکدیگر متفاوت است و همچنین تنها تعداد بانک های محدودی به افرادی که مقیم نیستند اجازه تاسیس حساب بین المللی می‌دهند.

لازم به ذکر است پیش از تاسیس حساب باید نوع ارزی که قصد دارید با آن نقل و انتقال داشته باشید را مشخص کنید. برای مثال اگر فعالیت تجاری و یا خرید و فروش شما با ارز دلار است، باید حساب بانکی دلاری ایجاد نمایید.

درواقع حساب های بین المللی در ترکیه با توجه به نوع ارز و واحد پول به انواع حساب های ارزی تقسیم می‌شوند. این انواع شامل حساب یورویی، حساب دلار آمریکا، حساب لیر ترکیه و حساب پوند است.

اینکه چه نوع حساب بین المللی را ایجاد کنید موضوعی است که کاملاً وابسته به نیاز و قصد شما می‌باشد. هر کدام از این حساب های ارزی، اطلاعات مشخص خود را خواهند داشت. بواسطه حساب های بین المللی شما می‌توانید کسب و کار خویش را گسترش داده، از خدمات بانکی بین المللی استفاده کرده و خریدهای جهانی داشته باشید.

5/5 - (4 امتیاز)