بندهای ریجکتی بیانگر دلایل و عواملی هستند که باعث رد درخواست متقاضی توسط افیسر سفارت کشور موردنظر شده است. به راحتی میتوان گفت که ریجکتی ویزای آمریکا یکی از کابوس های متقاضایانی است که قصدر مهاجرت به ایالت متحده را دارند. هر ساله از تمامی جهان، افرادی هستند که به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند. هر فردی دلایل متفاوتی برای مهاجرت دارد؛ مهاجرت تحصیلی، اشتغال به کار، سرمایه گذاری و … از جمله دلایل شایع برای مهاجرت میباشند.
برای ورود به هر کشوری ابتدا شما باید ویزای آن کشور را دریافت نمایید. البته برخی کشورها بخاطر سیاستی که بین خود دارند، برای ورود به کشور مورد نظر احتیاجی به دریافت ویزا نیست. برای مثال شما به عنوان یک ایرانی زمانی که میخواهید برای سفر وارد ترکیه شوید، لازم نیست که به سفارت این کشور رفته و و ویزای توریستی دریافت کنید؛ بلکه با پاسپورت خود میتوانید به راحتی وارد ترکیه شوید.
اما برای ورود به کشورهایی مانند آمریکا، حتماً باید ویزای این کشور را داشته باشید. پروسه دریافت ویزا یک پروسه نسبتاً طولانی، قانونی و حساس است به طوری که اگر کوچکترین نقصی در مدارک شما وجود داشته باشد، درخواست شما رد شده و ریجکت خواهید شد. در ادامه به عوامل ریجکتی ویزای آمریکا و بندهای موجود ردآن میپردازیم تا با آشنایی با آنها بتوانید صحیحتر عمل کنید.
دلایل و بندهای کلی ریجکتی ویزای آمریکا
هر کشوری، قوانین و سیاست خاص خودش را برای پذیرش مهاجران دارد؛ ایالت متحده آمریکا نیز از این قضیه مستنثنی نیست. سیستمی که این کشور برای مهاجران اخذ ویزا اعمال میکند یک سیستم بسیار دقیق و مشخصی است که براساس استانداردهای آن درخواست شخص تایید یا رد میشود. این فرآیند بسیار سختگیرانه است و از نظر بسیاری ممکن است ناامید کننده و سخت به نظر بیاید. با اینحال اگر مدارک شما کامل و بدون نقص باشد به راحتی میتوانید ویزای ایالت متحده را اخذ نمایید.
اما عوامل و دلایلی وجود دارند که باعث ریجکتی ویزای آمریکا ی شما میشوند. بندهای کلی ریجکتی ویزا به شرح زیر است:
برنامه های ناقص یا مستندات پشتیبانی:
از جمله دلایل رایج ریجکت شدن، ارائه برنامه ها و مدارک ناقص است. این حالت بدان معناست که متقاضی یک برنامه کامل با تمام اطلاعات لازم را ارائه نداده یا اینکه مدارک پشتیبانی از بین رفته است.
البته این نوع ریجکتی بیانگر این نیست که درخواست شما به طور کامل توسط آفیسر رد شده است. بلکه به شما فرصت داده میشود تا اشتباهات و نقصیات داخل مدارک خود را برطرف کرده، مجدداً آنها را به سفارت ارائه نمایید و علت ریجکتی خود را برطرف کنید.
شرایط ویزا و قصد مهاجرت:
جهت دریافت هر نوع ویزایی از تحصیلی گرفته تا توریستی، شما باید یک دلیل قانع کننده برای سفر خود به افیسر کنسولی شرح دهید. ریجکتی از نوع شرایط ویزا و قصد مهاجرت بدین منظور است که دلایل متقاضی برای مهاجرت از نظر افسر سفارت، متقاعد کننده نبوده در نتیجه او را ریجکت کرده است.
علاوه بر آن متقاضی باید ثابت نمایید که ارتباط قوی و محکم با کشور خود دارد و پس از اتمام تاریخ ویزای خود، قصد ماندن در آمریکا را ندارد. از جمله دلایلی که متقاضی برای این منظور میتواند شرح دهد تا حسن نیت خود را ثابت کند شامل:
- داشتن شغل
- متاهل بودن
- دارای ملک در کشور خود
- واجد فرزند
- داشتن ارتباط صمیمی با اعضای خانواده و دوستان خود
عدم اثبات تمکن مالی:
تمکن مالی یکی از مدارک اساسی برای دریافت ویزا در هر کشوری است که نداشتن وا ناکافی بودن آن موجب ریجکت میشود. عدم اثبات تمکن مالی بدان معناست که متقاضی فاقد میزان سرمایه لازم برای یک سال زندگی در آمریکا است و یا اینکه به یک حامی مالی در ایالت متحده وابسته میباشد. افسر کنسولی نیز به این دلیل که متقاضی از لحاظ مالی به آمریکا وابسته خواهد شد و این باعث کاهش هزینههای عمومی میشود ویزای وی را رد میکند.
تقلب و ارائه مدارک نادرست :
از دیگر دلایل و بندهای عمومی ریجکتی ویزای آمریکا ارائه مدارک دروغین و تقلبی میباشد؛ که میتوان گفت بدترین نوع ریجکتی برای این حالت است. اگر بخواهید واقعیت خود یا جرمی را که در گذشته مرتکب شده اید پنهان کنید، نوعی تقلب و کلاهبرداری محسوب میشود که از جمله دلایل ریجکتی ویزا در آمریکا است.
حضور غیر قانونی در ایالات متحده آمریکا:
اگر شما ویزای کشوری را نداشته باشید، حضور در آن کشور یک عمل غیر قانونی است. همین موضوع میتواند عاملی برای ریجکتی ویزای بعدی شود. بدین منظور که فرض کنید شما در ایالت متحده هستید اما از انقضای مدت مجاز اقامتتان در این کشور گذشته و اقامت خود را تمدید ننمودهاید. یا اینکه که بدون اخذ مجوز لازم از گمرک از مرز وارد آمریکا شده اید که از دلایل ریجکتی ویزا محسوب شده و درخواست شما رد خواهد شد.
بند های قانونی ریجکت شدن ویزای آمریکا
تا به اینجا بندهای کلی ریجکتی ویزای آمریکا را برای شما شرح دادیم. حال در ادامه به بررسی دقیق قوانین ریجکتی ویزای آمریکا میپردازیم که میتواند کمک زیادی در خصوص جلوگیری از این موضوع نماید.
بند 221g:
بر اساس این بند قانونی، متقاضی مدارک خود را بصورت کامل به سفارت آمریکا ارائه نکرده و ویزای او توسط افسر کنسولی ریجکت شده است.
بند 214b:
بر طبق این قانون، افیسر؛ صلاحیت لازم را برای اعطای ویزای آمریکا به متقاضی ندیده است.
بند 212a 2 A i II:
فرد متقاضی دچار ارتکاب جرم های اخلاقی شده و یا اینکه دارای سوء پیشینه اخلاقی است.
بند 212a 2b:
متفاضی واجد سو پیشینه کیفری اعم از زندانی شدن و … را دارد.
بند 212a 4:
بر اساس این بند، افیسر کنسول مهاجرتی، این تشخیص را داده است که فرد متقاضی برای امنیت امریکا، خطری ایجاد خواهد نمود.
بند 212a 6ci:
بر طبق این قانون، متقاضی دچار تخلف شده است که این تخلف شامل دروغ و فریب دادن سفارت آمریکا میباشد.
بند 212a 9bi:
فرد متقاضی، بعد از اتمام دوره ویزای خود، در خاک آمریکا همچنان ساکن بوده و از این کشور خارج نگشته است.
از نکات مهم در رابطه با ریجکت شدن ویزای آمریکا باید بگوییم که اگر فرد متقاضی اقدام به مراجعه به سفارت آمریکا در کشوری مانند ترکیه کرد، در صورت ریجکت شدن، نباید به سفارت آمریکا در دیگر کشورهای همسایه مراجعه کند. بلکه لازم است در همان سفارت آمریکا در ترکیه، اقدام به رفع مشکل نمود.