اگر شما هم به دنبال اخذ اقامت تحصیلی آمریکا به همراه اپلای در دانشگاهی در آمریکا هستید ، با ما همراه شوید. اپلای فور با وجود وکلای برجسته ، بهترین و سریع ترین روش را برای دریافت ویزا تحصیلی آمریکا به کار میبرد.
اقامت تحصیلی آمریکا
اخذ اقامت تحصیلی آمریکا
اقامت تحصیلی آمریکا از جمله ایدهآل های هر محصلی میباشد. ایالت متحده آمریکا یکی از اصلیترین کشورهای مقصد برای مهاجرت تحصیلی دانشجویان است. کشور آمریکا به دلیل داشتن دانشگاه های باکیفیت و زبان زد در دنیا، هر ساله پذیرای دانشجویان بین المللی فراوانی است.
اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید حتما درباره کشورهای مختلف، دانشگاه ها و شرایط زندگی در آنجا جستجو و بررسی های لازم را انجام دادهاید. یکی از کشورهای بسیار ایده آل برای مهاجرت، ایالت متحده آمریکا است. لازمه ورود به هرکشور داشتن ویزای آن میباشد.
لازمه ورود به هرکشور داشتن ویزای آن میباشد. ویزا انواع گوناگونی دارد، نظیر ویزای کار، توریستی و … یکی از انواع ویزا ویزای تحصیلی یا دانشجویی میباشد.
ویزای تحصیلی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی میباشد. دارنده این ویزا میتواند برای مد معینی در کشور مقصد اقامت کرده و در یکی از دانشگاهها یا موسسههای آموزشی آن به تحصیل بپردازد.
دریافت ویزای دانشجویی برای ادامه تحصیل، در هر یک از کشورهای خارجی برای دانشجویان الزامی است.
ویزای دانشجویی آمریکا
از جمله راه های ورود به آمریکا، اخذ ویزای دانشجویی آمریکا و تحصیل در این کشور است. با توجه به تنش های سیاسی که میان ایران و آمریکا وجود دارد، پروسه دریافت ویزای دانشجویی باید با احتیاط و دقت صورت گیرد تا بعد از آن هیچ مشکلی رخ ندهد.
ویزای تحصیلی آمریکا در سه نوع F1 و J1 و M1 تقسیم میشود. هدف از تحصیل، دوره تحصیلی منتخب و رشته تحصیلی شما تعیین کننده نوع ویزای دانشجوییتان برای اقامت تحصیل در آمریکا است.
لازم به ذکر است در تمامی مراحل دریافت هرکدام از این ویزاها، متقاضی باید تمکن مالی خود را نشان دهد و ثابت کند که پس از اتمام دوره تحصیلی قصد بازگشت به کشور خود را دارد.
معروف ترین ویزای دانشجویی آمریکا محسوب میشود. متقاضیان تحصیل در کالج و دانشگاه های آمریکا باید دارای این ویزا باشند. دانشجویان متقاضی میتواند با درخواست ویزای F2، همسر و فرزند زیر 21 سالشان را همراه خود به آمریکا بیاورند. این نوع ویزا برای دوره های تحصیلی بلند مدت (بیش از 6 ماه) میباشد.
برای دوره های تحصیلی کوتاه مدت موقت، با توجه به محل دعوت کننده و نوع دوره تحصیلی شامل ویزای B1 است. دانشجویان متقاضی برای دریافت ویزا F1 باید پس از دریافت I-20 فرم DS-160 را تکمیل نمایند.
برای تحصیل در دانشگاه یا کالج، دبیرستان، مقاطع راهنمایی و دبستان، مدارس مذهبی، دانشکده های هنر و تحصیل در یک موسسه آکادمیک مانند موسسات زبان، نیاز به دریافت ویزای F1 میباشند.
به ویزای فرصت مطالعاتی مشهور است و مختص متقاضیانی میباشد که قصد دارند در آمریکا به تحقیق و یا تدریس در دانشگاه های آن بپردازند. با توجه به طول مدت دوره در آمریکا، مدت اعتبار ویزای J1 متغییر است؛
اما براساس قانون این کشور، فرد متقاضی باید پس از 2 سال آمریکا را ترک کرده و دوباره برای دریافت این ویزا اقدام کند.
متقاضیان میتواند با درخواست ویزای J2، همسر و فرزند زیر 21 سالشان را همراه خود به آمریکا بیاورند. برای دریافت ویزا J1 باید فرم DS-160 تکمیل شود.
متقاضیان تحصیل در برخی از رشته های خاص فنی حرفهایِ کالج و دانشگاه های آمریکا باید دارای این ویزا باشند. دانشجویان متقاضی میتواند با درخواست ویزای M2، همسر و فرزند زیر 21 سالشان را همراه خود به آمریکا بیاورند.
برای دریافت ویزا M1 باید فرم DS-160 تکمیل شود. برای تحصیل در موسسات غیر آکادمیک باید ویزای M1 را داشت.
ویژگی های تحصیل در آمریکا
شرایط پذیرش دانشگاه های آمریکا
تحصیل در دانشگاه های آمریکا در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری صورت میگیرد.
محصلان پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه وارد دوره کارشناسی در دانشگاه میشوند. متقاضیانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا را دارند باید باید مدرک معادل دیپلم دبیرستان را اخذ کرده باشند. دانش آموزان میتوانند یک دوره دو ساله برای فوق دیپلم (در صورتی دیپلم 11 ساله داشته باشند) و یا یک دوره 4 ساله برای لیسانس (زمانی که دیپلم 12 ساله را داشته باشند) برای ادامه تحصیل خود انتخاب نمایند؛ همچنین میبایست تا سال دوم کالج یک رشته را انتخاب نمایند.
از جمله مدارک مهم برای دریافت پذیرش مقطع کارشناسی آمریکا، داشتن مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس حدود 6 میباشد. داشتن مدرک زبان شانس ویزا شدن را افزایش میدهد. همچنین موسسه MIE شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان میتوانند بدون داشتن مدرک زبان آیلتس یا تافل، از طریق دوره های زبان پذیرش تحصیلی آمریکا را بدست آورند؛ برای این منظور علاوه بر پذیرش دانشگاه، باید پذیرش دوره زبان را نیز اخذ کرد.
اگر معدل زیر 16 دارید ابتدا بهتر است برای دوره فوق دیپلم 2 ساله پذیرش بگیرید و پس از آن وارد مقطع کارشناسی شوید. دانشجویان در رشته های مدیریت، حقوق، مهندسی، علوم پایه و زیستی و رشته های علوم تربیتی و آموزشی میتوانند تحصیل کنند. برای متقاضیان اقامت تحصیلی در مقطع کارشناسی آمریکا، گذراندن آزمونی لازم است که به شرح زیر میباشد:
- آزمون استدلالی SAT
این آزمون برای پذیرش دوره کارشناسی دانشگاه های آمریکا مورد نیاز است. این آزمون تعیین میکند که دانشجو چگونه توانایی های خود را به کار گیرد.
- آزمون موضوعی SAT
این آزمون برای سنجش توانایی های دانشجویان در یک زمینه خاص و به کارگیری این دانش میباشد.
- آزمون SAT
این آزمون 4 توانایی دانشجویان را ارزیابی مینماید که شامل زبان انگلیسی، ریاضی، علوم پایه، خواندن و یک بخش اختیاری به نام نوشتار هستند. نمره این آزمون میزان آمادگی برای ورود به کالج دانشجویان را میآزماید.
برای اقامت تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا، متقضیان باید 16 سال تحصیل رسمی که شامل دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و چهار سال مقطع کارشناسی میباشد را گذرانده باشند. طول دوره این مقطع در آمریکا به مدت 2 سال میباشد. دانشجویان متقاضی تحصیل در آمریکا میتوانند در رشته های گوناگون دانشگاه های مختلف این کشور اقدام به دریافت پذیرش نمایند. برای دریافت پذیرش از دانشگاه های آمریکا، دانشجویان نیاز به کسب نمره قبولی در آزمونهای خاص میباشند؛ این آزمون ها به شرح زیر هستند:
- مدرک زبان انگلیسی معتبر (تافل، آیلس، دولینگو و …)
از جمله مدارک مهم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد داشتن مدرک زبان معتبر است. آزمون های زبان بین المللی مهارت متقاضی را در 4 زمینه خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن ارزیابی میکنند. هر دانشگاه با توجه به نوع آزمون، حداقل نمره زبان مشخصی را برای دادن پذیرش به متقاضی، اعلام کرده است.
- آزمون GRE
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد (تحصیلات تکمیلی) در رشته های مهندسی دارند، باید از این آزمون نمره قبولی کسب کنند. آزمون GRE توسط موسسه ETS برگزاری میشود و برای سنجش مهارت های زبانی، استدلال کمی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی دانشجویان تنظیم گشته است.
- آزمون GMAT
این آزمون برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته MBA میباشد. آزمون GMAT ابتدا برای استفاده موسسات و دانشگاه های آمریکا که رشته های مدیریت و تجارت را ارائه میدادند وضع شده بود اما در حال حاضر به عنوان معیار پذیرش دانشجویان در سطح جهانی توسط بیش از 1700 دانشگاه ببرگزار میشود.
- آزمون LSAT
این آزمون برای دانشجویان متقاضی رشته حقوق میباشد. این یک آزمون استاندارد است که برای اخذ پذیرش دانشکده های عضو LSAC الزامی است. آزمون LSAT چهار بار در سال برگزار می شود.
- آزمون MCAT
این آزمون مختص متقاضیان رشتههای پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد میباشد که میخواهند پذیرش کالجهای پزشکی را دریافت کنند. آزمون MCAT توسط انجمن کالج های پزشکی آمریکا با همراهی دانشکده های پزشکی آمریکا برگزار میشود.
متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری آمریکا باید یک پروپوزال قوی و مدرک زبان بالا و خوبی داشته باشند. همچنین عامل مهم دیگر در اخذ پذیرش، داشتن یک سوپروایزر (استاد راهنما) است. طول دوره تحصیل در این مقطع حدود 4 سال تا 6 سال میباشد. مقطع دکتری یک مقطع پژوهشی است که بالاترین سطح اعتبار را نسبت به سایر مقاطع دارد.
برای اخذ مدرک دکتری آمریکا، دانشجو موظف به گذراندن سه تا شش سال تحصیل مستمر است. دانشگاه های آمریکا به دو دسته ایالتی (state school) و خصوصی (private school) تقسیم میشوند. دانشگاه های ایالتی (دولتی) نسبت به دانشگاه های خصوص معمولا ارزانتر هستند اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند
دانشگاه های آمریکا را باتوجه به بودن یا نبودن مراکز تحقیقاتی میتوان به دو گروه تقسیم کرد:
- گروه اول
دانشگاه هایی که علاوه برتدریس مراکز تحقیقاتی نیز میباشند و دانشجویان دکتری را قبول میکنند.
- گروه دوم
دانشگاه هایی که فقط به تدریس میپردازند و دوره های تحصیلی دو ساله یا چهار ساله دارند؛ مدارک این دسته از دانشگاه ها حداکثر تا لیسانس است.
هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا به موارد بسیار گوناگونی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به نوع مقطع تحصیلی، رشته، دانشگاه و ایالت اشاره کرد. به طور کلی هرچه مقطع تحصیلی بالاتر میرود، هزینه تحصیل در آن نیز بیشتر میشود. تحصیل در مقاطع دکتری بیشتر از ارشد و کارشناسی ارشد بیشتر از مقطع کارشناسی میباشد.
رشته تحصیلی نیز از دیگر عوامل بسیار تاثیر گذار در هزینه تحصیل میباشد. همانطور که در ایران، در برخی از دانشگاه ها مانند پردیس، آزاد، غیر انتفاعی و شبانه، هزینهی رشته ها با یکدیگر فرق میکند و برخی از رشته ها گرانتر از رشته های دیگر میباشند؛ در دانشگاه های آمریکا نیز چنین موضوعی پا برجاست.
مسلما هرچه رنک علمی دانشگاه بیشتر باشد، شهریهای که دریافت میکند نیز بیشتر خواهد بود. دانشگاه هایی که رنک بالایی دارند، عموملا جزء دانشگاه های غیر انتفاعی و خصوصی میباشند که هزینه تحصیل در آنها نسبت به داشنگاه های دولتی بسیار است. دانشگاه های دولتی در آمریکا دو نوع شهریه دارند؛ یکی برای افراد ساکن آن ایالت و دیگری برای سایر افراد.
بدین معنا که، عموماً افراد غیر ساکن آمریکا شهریه دانشگاه بیشتری را نسبت به ساکنین آمریکا پرداخت میکنند. اگر اهالی آمریکا قصد ادامه تحصیل در یک ایالت دیگری از این کشور را داشته باشند، در این صورت باید مانند ساکنین غیر آمریکایی هزینهی بیشتری را برای دانشگاه خود پرداخت کنند.
ایالتی که دانشگاه در آنجا قرار دارد بر میزان شهریه ها و هزینه های زندگی و تحصیل تاثیر میگذارد. اصولا زندگی در ایالت های بزرگ و پیشرفته مانند کالیفرنیا، نیویورک و تگزاس گرانتر و بیشتر از سایر ایالت ها میباشد. دقت داشته باشید در بحث هزینه تحصیل در آمریکا تنها هزینه های دانشگاه و شهریه های آن مطرح نیست؛ شما باید نسبت به هزینه خورد و خوراک، پوشاک، مسکن، حمل و نقل و … نضارت و بررسی داشته باشید.
مدارک اخذ اقامت تحصیلی آمریکا
به طور کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای اقامت تحصیلی آمریکا شامل موارد زیر میباشند:
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه آن ها
- ارائه مدرک زبان آیلتس یا تافل مورد نیاز برای هر مقطع تحصیلی
- رزومه شخصی به زبان انگلیسی
- کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند)
- ارائه توصیه نامه اساتید (حداقل 3 توصیه نامه برای مقطع فوق لیسانس و حداقل 4 توصیه نامه برای مقطع دکترا)
- ارائه انگیزه نامه قوی تحصیلی
- رزومه و سوابق کاری جهت تحصیل دکترا در آمریکا
- ارائه تاییدیه مقالات داخلی و ISI برای مقطع فوق لیسانس و دکترا
- ارائه پروپوزال تحقیقاتی قوی در رشته انتخابی
- ارائه تمکن مالی مناسب
- ارائه نامه پذیرش دانشگاه و ارائه پذیرش اساتید دانشگاه های مورد نظر در مقطع فوق لیسانس و دکترا
- ارائه عدم سوء پیشینه و ارائه گواهی نامه سلامت
- ارائه اجاره نامه و بیمه نامه
تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا
برای اقامت تحصیل در آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی این کشور از جمله مدارک بسیار مهمی که باید نشان داده شود، تمکن مالی است. تمکن مالی بیانگر آن است که شما توانایی پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا را دارید و لازم نیست این کشور هیچگونه مسئولیتی در قبال شما داشته باشد. میزان و مبلغ تمکن مالی باتوجه به مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی و دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاید، متفاوت میباشد.
از جمله مدارک زیر را میتوان برای اثبات تمکن مالی در فرایند اخذ ویزای اقامت تحصیلی آمریکا ارائه نمود:
- گردش حساب و موجودی بانکی خانواده دانشجو
- اسناد داشتن حامی مالی
- نامه دریافت کمک های مالی
- نامه دریافت اسکالرشیپ
- در صورت وجود سوابق شغلی، نامه یک کارفرما برای اثبات حقوق دریافتی
قابل توجه است، گزارش حساب های بانکی باید به دلار آمریکا باشد تا آفیسر به آسانی بتواند آن را بررسی نماید. همچنین اوراق بهادار، سهام و اسناد ملکی و غیره در اولویت های بعدی احراز تمکن مالی قرار میگیرند.
سوالات متداول
اصلیترین مدارک دریافت اقامت تحصیلی در آمریکا شامل مدارک هویتی (شناسنامه و پاسپورت)، دانشنامه و ریزنمرات تحصیلی، سوابق کاری (در صورت مرتبط بودن)، مدارک مربوط به تمکن مالی، رسید پرداخت شهریه، مدارک زبان معتبر باتوجه به مقطع تحصیلی موردنظر، تکمیل فرمهای مربوطه و نامه پذیرش از دانشگاه میباشند.
هزینه تحصیل در آمریکا باتوجه به مقطع تحصیلی، رشته، دانشگاه و ایالت موردنظر متفاوت است.
این امکان وجود دارد اما برای اینکه از شانس دریافت ویزا کاسته نشود، توصیه میگردد مدرک زبان ارائه دهید.
پس از فارغ التحصیلی در آمریکا به شما فرصت داده میشود تا در این کشور به جستجوی کار بپردازید. در صورتی که در شغلی مناسب استخدام شوید میتوانید اقامت خود را به نوع کاری تغییر دهید.