افتتاح حساب در ترکیه
افتتاح حساب در ترکیه از جمله اقدامات افرادی است که میخواهند فعالیت ها و درآمدهای بین المللی داشته باشد. بواسطه ایجاد یک حساب بین المللی در کشورهای خارجی نظیر ترکیه، به راحتی میتوان کار های کوچک، مانند خرید محصولات خارجی، و یا امور کلان، مانند سرمایه گذاری را انجام داد. باتوجه به آنکه کشورمان ایران تحریم است، بواسطه بانک های داخلی به راحتی نمیتوان فعالیت های بین المللی داشت. انتقال پول از بانک های ایرانی به کشورهای دیگر، دردسرهای زیادی به همراه دارد.
اما چرا ترکیه را پیشنهاد میکنیم؟ کشور ترکیه از جمله کشورهای همسایه با کشورمان میباشد که به سبب نزدیک بودن، رفت و آمد به آن بسیار آسانتر از کشورها دیگر است. حساب های بین المللی ترکیه کاملا مادام العمر بوده و شما میتوانید در هر نقطه از دنیا به آن دسترسی پیدا کنید. برای این منظور تنها کافی است یکبار به این کشور سفر کرده و حساب خود را ایجاد نمایید.
بانک مرکزی ترکیه، قوانین و شرایطی را در خصوص افتتاح حساب بانکی توسط اتباع خارجی در بانک های ترکیه صادر کرده است. البته متاسفانه در این قوانین محدودیت هایی برای شهروندان ایرانی به جهت افتتاح حساب بانکی در این کشور وجود دارند. این محدودیت ها به دلیل تحریم بودن ایران و قرار گرفتن نام کشورمان در لیست سیاه FATF به دلیل پولشویی است. در هنگام افتتاح حساب در صورت عدم رعایت این قوانین و چارچوب ها، با مشکل مواجه خواهید شد.
مزایای افتتاح حساب در ترکیه
متاسفانه به دلیل تحریم هایی که در چندین سال اخیر بر کشورمان اعمال شده، هیچ کدام از بانک های ایرانی نتوانستند به عضویت شبکه بانکداری جهانی درآیند. درنتیجه هوطنان عزیزمان از داخل کشور نمیتوانند حواله های ارزی خود را به خارج از ایران ارسال کنند. حتی امکان دریافت حواله ارزی نیز در بانک های داخلی برای هموطنان ما وجود ندارد. تنها میتوان گفت هر نوع مبادله بانکی برای ایرانیان فقط از طریق واسط ها و صرافی ها تاحدودی امکان پذیر میباشد.
بسیاری از افراد مجبور هستند برای انتقال و یا دریافت وجه ارزی، روشی را انتخاب و یا به افرادی اعتماد کنند که بسیار پر خطر و گران است. در این میان افتتاح حساب بانکی بین المللی در ترکیه، میتواند بسیاری از این مشکلات را هم برای افراد حقیقی و هم حقوقی، حل کند. از جمله مزایای داشتن حساب بین المللی در این کشور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گسترش کسب و کار: با توجه به اینکه امکان واریز پول و درآمد به دلار، پوند، یورو و لیر برای شما از کشورهای دیگر فراهم میشود. شما خواهید توانست کسب و کار خود را گسترش داده و از انواع راه هایی مانند یوتیوب، سایت های فریلنسری و … فعالیت و درآمدتان را گسترش دهید.
- انجام خدمات بانکی گسترده: با توجه به اینکه شماره حسابهای شما از نوع (IBAN) و بین المللی است شما میتوانید خدمات بانکی خود را به شکل بین المللی دریافت کنید.
- خرید جهانی: بواسطه یک حساب بین المللی براحتی میتوانید از تمامی فروشگاههای آنلاین معتبر دنیا مانند آمازون، اپلیکیشن ها و رسانه های اشتراکی مانند اپل تیوی، نتفلیکس و … خرید انجام دهید.
همچنین کشور ترکیه به دلیل سیاست صلاح آمیزی که با ایران دارد و همچنین مقرون به صرفه بودن هزینه سفر به آن، بهترین کشور برای ایجاد حساب است. با افتتاح حساب های بین المللی در این کشور میتوانید از خدمات کامل جهانی بهره مند شوید. در ترکیه شما میتوانید از خدمات بانک های زراعت، ایش و واکیف در این زمینه استفاده نمایید.
انواع ایجاد حساب در ترکیه
به طور کلی شما میتوانید به دو صورت، افتتاح حساب بین المللی خود را در ترکیه انجام دهید. این دو شکل به شرح زیر هستند:
حساب های شخصی:
این شیوه از افتتاح حساب مناسب اشخاص معمولی است که فرد بواسطه آن میتوان حساب ارزی شخصی دلاری، یورویی و یا پوندی ایجاد نمود. برای باز کردن حساب بین المللی شخصی در برخی از کشورها، فرد متقاضی باید شهروند و یا اقامت آن کشور را داشته باشد. در چنین کشورهایی ابتدا لازم است شهروند کشور موردنظر شد و یا اقامت آن را کسب نمود؛ سپس با ارائه مدارک فرایند بازکردن حساب را انجام داد.
اما برای افتتاح حساب در برخی کشورها مانند ترکیبه، بدون شهروند بودن و یا داشتن کارت اقامت میتوان حسب بین المللی ایجاد کرد. برای این منظور تنها به واسطه پاسپورت و دارا بودن شرایط لازم به بانک موردنظر مراجعه کرده و مستر کارت و یا ویزا کارت دریافت نمود. البته لازم به ذکر است که افتتاح حساب به کمک پاسپورت امکان دارد با محدودیتهایی همراه باشد و متقاضی را از انجام برخی از فعالیتهای بانکی محروم نماید.
حساب های شرکتی:
این نوع حساب بین المللی همانطور که از نامش پیداست، مخصوص شرکت بوده و متقاضی باید قبل از آن اقدام به ثبت شرکت در ترکیه و یا کشور موردنظر کرده باشند. لازم به ذکر است باتوجه به تحریم بودن ایرانی ها، ایجاد حساب های شرکتی به راحتی حساب های شخصی نمی باشد. به طوری که بسیاری از بانک ها حتی با وجود ثبت شرکت، حاضر به افتتاح حساب شرکتی برای ایرانیان نمیباشند.
بعد از ثبت شرکت خود باید مدارک مورد نیاز را برای افتتاح حساب شرکتی ارزی به بانک تحویل داد. از جمله این مدارک میتوان به کد ورگی شرکت، تاییدیه ادراه صنایع و تجارت و … اشاره کرد. همچنین به حساب های شرکتی مالیات تعلق میگیرد.
نحوه افتتاح حساب در ترکیه
اتباعی که در ترکیه اقدام به افتتاح حساب میانجامند، یا اقامت این کشور را دارند و یا فاقد اقامت هستند. داشتن اقامت در ترکیه میتواند مراحل تاسیس حساب بین المللی را بسیار آسانتر نماید. برای تاسیس حساب اقامتی در ترکیه باید مدارکی مانند کیملیک ترکیه، برگه نفوس قبض آب، برق و یا گاز به بانک ارائه داد. تمامی این مدارک باید به نام متقاضی بوده و همچنین سیم کارت نیز داشته باشد. افرادی که دارای اقامت کشور ترکیه میباشند، ویزا کارت و مستر کارت به نام خود فرد صادر میشود. صدور این کارت ها کمی زمانبر بوده و فورا صادر نمی شود. این کارت ها پس از یک هفته توسط آدرس پستی به منزل متقاضی در ترکیه ارسال خواهد شد.
اما افرادی که اقامت این کشور را ندارند، میتوانند بواسطه پاسپورت خود در ترکیه، حساب تاسیس نمایند. متقاضی ابتدا باید به اداره مالیات مراجعه کرده و با ثبت یک آدرس معتبر، کد مالیاتی خود را دریافت نماید. سپس به یکی از شعب بانکی رفته و پس از افتتاح حساب، در همان لحظه کارت بانکی بین المللی صادر خواهد شد. لازم به ذکر است که تنها برخی از بانک های ترکیه اقدام به ایجاد حساب برای افراد غیر مقیم میکنند. این قبیل بانک ها با توجه به رزومه و اعتبارات فرد برای او حساب باز می کنند.
انواع کارت های اعتباری برای حساب های بین المللی
همانطور که میدانید، کارت های اعتباری و اطلاعات مروبط به آنها از مهمترین خدمات بانکی محسوب میشود. این موضوع میتواند در فرایند بسیاری از نقل و انتقالات تاثیر زیادی بگذارد. باتوجه به نوع حساب و نوع خدمات بانکی، کارت اعتباری مختلفی وجود دارد که به شرح زیر هستند:
کارت اعتباری یا Credit Card:
از این کارت های اعتباری، شرکت ها برای واریز حقوق کارمندان خود استفاده میکنند. اگر شما دارای Credit Card هستید و شرکت طرف قرارداد شما به موقع واریزهای حقوقی را انجام میدهد، میتوانید حتی مبلغی بیش از موجودی کارت خرج کنید. وجود چنین ویژگی بخاطر قرارداد میان شرکت مبدا و بانک است که باعث میشود تا امتیاز و اعتبار کارت شما افزایش پیدا کند. این اختلاف قیمتی که شما بیش از حد حسابتان برداشت کردید، به شکل قسطی از حسابتان کسر خواهد شد.
کارت نقدی یا Debit Card:
نمونه معمولس کارت ها هستند که به طور معمول به تمامی حسابها تعلق میگیرد. بواسطه این کارت ها با توجه به موجودی آن، کارت کشید و از انواع دستگاههای خودپرداز و پزهای بانکی استفاده کرد.
کارت های پیش پرداخت یا Pre-Paid:
بواسطه این کارت ها میتوان بدون نیاز به حساب بانکی، از آن استفاده کرد. این کارتها در انواع فروشگاه های خارج از کشور به فروش میرسند و میتوان با توجه به مبلغ موردنظر، آنها را در حین خرید، شارژ نمود. این کارتها کاملاً برای استفاده از دستگاه های خودپرداز بانکی مناسب هستند.
انواع حساب ارزی در ترکیه
تا به اینجای متن، چندبار نسبت به دلاری، یورویی، ویا لیری بودن حساب اشاره کردیم. حال میخواهیم به این موضوع بپردازیم منظور از چنین حسابی هایی چیست. در اهنگام افتتاح حساب در ترکیه باید به بدانید که حساب های بین المللی به انواع حساب های ارزی تقسیم میشوند. این دسته بندی ها با توجه به نوع واحد های پولی و یا ارزی است که قصد نقل و انتقالات آنها در سراسر دنیا را دارید. انواع حساب های ارزی در ترکیه شامل:
- یورویی
- دلار آمریکا
- لیر ترکیه
- پوند
هنگام ایجاد حساب بین المللی، براسا نیاز و قصد خود، مشخص کنید که میخواهید کدام یک از حساب های ارزی را در اختیار داشته باشید. هر کدام از این حساب های ارزی، اطلاعات مشخص خود را خواهند داشت.
تاسیس حساب ویزا کارت
اگر تا به حال قصد خرید از فروشگاه های اینترنتی خارجی را داشتید، حتما با اصطلاحات ویزا کارت (Visa Card) یا مستر کارت (Master Card) روبرو شدهاید. ویزاکارت نوعی کارت بانکی جهانی است که بواسطه آن میتوان در تمامی کشورها نقل و انتقالات بانکی خود را انجام داد. به دلیل تحریم های ایران، این کارتها در داخل کشورمان غیر قابل استفاده بوده و وجود ندارند.
برای دریافت مستر کارت و یا همان ویزا کارت، ابتدا باید یک حساب بین المللی در ترکیه و یا هر کشور دیگر تاسیس نمود. با در اختیار داشتن این کارت ها میتوان فعالیت های بسیار متنوعی انجام داد. حتی میتوان آنها را جایگزین سایر کارت های بانکی مانند کارت اعتباری، کارتهای پیش پرداخت و یا کارتهای نقدی، کرد. از نمونه کاربردهای مستر کارتها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- انجام هر گونه خریدهای حضوری به کمک دستگاه های کارت خوان (POS)
- امکان دریافت پول نقد یا برداشت مستقیم از حساب به وسیله دستگاه های خودپرداز بانکی (ATM)
- انجام انواع خریدهای آنلاین در تمامی سایت های خارجی و یا Applicationها و برنامه ها
- انجام پرداخت های آفلاین که اغلب به کمک تلفن بانکها و یا فرمهای کاغذی صورت میگیرد.
انواع Visa Card
ویزا کارت ها و یا همان مستر کارت ها از نظر نحوه صدور به دو دسته تقسیم میشوند. این کارت ها یا به شکل مجازی و یا به شکل فیزیکی صادر شده که هر کدام ویژگی ها، مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. در هنگام افتتاح حساب در ترکیه میتوانید نحوه صدور ویزا کارت خود را مشخص کنید. در زیر به طور کلی به آنها اشاره خواهیم نمود:
صدور کارت مجازی یا Virtual Visa Card:
این نوع از کارت ها تنها شامل مجموعهای از یسری اطلاعات میباشند و هیچ ساختار فیزکی ندارند. این اطلاعات شامل کد 16 رقمی کارت، تاریخ انقضاء کارت و کد سه رقمی CVV2 میباشد. از کارت های مجازی Visa Card تنها میتوان برای پرداختهای آنلاین درون سایت ها و یا اپلیکیشنها استفاده کرد. از مزایای این نوع صدور میتوان به هزینه به نسبت کمتر صدور کارت و همچنین صدور در مدت زمان بسیار کمتر اشاره نمود.
صدور کارت فیزیکی:
در این نحوه صدور، یک کارت پلاستیکی به صورت کاملا فیزیکی و واقعی صادر میشود. بر روی این کارت اطلاعاتی مانند کد 16 رقمی کارت، تاریخ انقضاء، نام شما و همچنین کد سه رقمی CVV2 درج شده است. از کارت های فیزیکی Master Card هم برای خدمات حضوری و هم آنلاین میتوان استفاده کرد. از معایب این کارت ها میتوان به هزینه صدور بالاتر، صرف وقت بیشتر برای دریافت کارت و دردسرهای بیشتر برای تمدید اعتبار آن اشاره نمود.